top of page

 ​Sopacdi
קונגו, קיבו

koffie 18.jpg

  • קואופרטיב צומח במהירות של 11,000 חקלאי קפה בקנה מידה קטן

  • משקיעה באיכות ובשחרור נשים

  • מוכרת קפה ערביקה מגידול אורגני ישירות לאוקספם

אדמה מושלמת לקפה ברמה הגבוהה ביותר

במשך עשרות שנים, קבוצות חמושות נלחמות על המינרלים וחומרי הגלם באזור קיבו בקונגו, ליד הגבול עם רואנדה. קואופרטיבים כמו שותפי Oxfam Sopacdi, Muungano ו-RAEK פועלים ללא לאות כדי לשים את האזור שלהם על המפה מהסיבות הנכונות.

הם דואגים שתושבי קיבו יוכלו להרוויח את לחמם היומי בשפע של האדמה העשירה של האזור, כלומר קפה ערביקה באיכות ידועה בעולם . האדמה הוולקנית, האקלים והגובה כאן, ממש ליד אגם קיבו, מתאימים מצוין לטיפוחו.

פיתוח מטופח על ידי סחר הוגן

יותר ויותר חקלאי קפה נרשמים לקואופרטיב Sopacdi מדי שנה. הם התחילו ב-2003 עם כמה מאות חברים בלבד. עכשיו הם עד למעלה מ-11,000. בשנת 2019 החלה סופאצ'י לייצא קפה לראשונה דרך Oxfam Trade Fair. כעת היא מוכרת 15 עד 20 מכולות בשנה. בדרך זו סחר הקפה מביא בהדרגה להתפתחות בקיבו . הכל הודות לסחר הוגן.

"לפני 2010 המצב שלנו היה שונה לחלוטין" , נזכר יואכים מונגגה, יו"ר סופאצ'י. "המצב הקשה בקיוו גרם לכך שנוכל למכור את הקפה שלנו רק אם נבריח אותו לראשונה לרואנדה. חקלאים קיבלו על כך מחיר גרוע ונאלצו לחצות את אגם קיבו בסירות קטנות רעועות... אנשים איבדו את חייהם מדי שבוע כשעשו זאת ומשפחה אחת אחרי השנייה הפסיקה לגדל קפה. אבל לא היה דבר שיחליף את ההכנסה הזו. אז, כקואופרטיב, התחלנו לבחון את האפשרויות לייצוא ישיר של הקפה ".

קפה סחר הוגן הוא נשמת החיים כאן בקיו. בזכות הקפה הזה החקלאים יכולים להרוויח יותר, אנחנו יכולים להקים מרכזי בריאות ולבנות בתי ספר בכפרים המוחלשים ביותר.

יואכים מונגגה, יו"ר סופקדי

השקעה באיכות

תנאי הגידול האידיאליים אינם מספיקים להפקת קפה איכותי. סופאקדי מבין את זה יותר טוב מכולם. מאז הקמתה היא עשתה כל שביכולתה כדי להבטיח שעיבוד פולי הקפה יוכל להתקדם גם בנסיבות אידיאליות .

  • מאז 2010 סופאצ'י בנתה שלוש תחנות כביסה לפולי קפה. הקואופרטיב גם בנה משרד משלו ומחסן גדול.

  • הם רוכשים שולחנות ייבוש נוספים לעתים קרובות ככל שהם יכולים. ככל שלקואופרטיב יש יותר שולחנות ייבוש, כך הם יכולים לייבש יותר קפה בשמש ואיכותו של אותו קפה תהיה גבוהה יותר.

  • לקואופרטיב מעבדת בקרת איכות משלו עם טועם קפה מיומן היטב. זה מאפשר ל-Sopacdi לפקח מקרוב ולהתאים את איכות המוצר הסופי שלה.

  • סופאקדי מארגן קורסי הכשרה לחקלאים. זה מבטיח שאיכות הקפה יכולה להמשיך ולהשתפר והייצור יכול להיות ידידותי יותר לסביבה (באמצעות אסטרטגיות כמו שימור קרקע, קומפוסטציה, עצי צל וכו').

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אמנציפציה באמצעות טיפוח סחר הוגן

גם ל-Sopacdi יש השפעה חברתית משמעותית. היבט מרכזי בכך הוא השוויון המגדרי הגובר בתוך הקואופרטיב. למרות שנשים הן הכרחיות להצלחת קציר הקפה, בשנים קודמות קולן לא נשמע. סופאקדי שינה את זה.

"באמצעות קורסי הכשרה, סופאצ'י שכנע את חברי הקואופרטיב הגברים שכולם מרוויחים מכך שנשים אומרות את דברן. עבור האלמנות הרבות בקואופרטיב שלנו במיוחד (גברים רבים מתו בהברחת קפה מעל אגם קיבו, אד') , זה בעל ערך שלא יסולא בפז" , מעירה אוולין מנגוור, יו"ר ועדת הנשים של סופאצ'י.

סופאקדי ואוקספם

  • Oxfam Trade Fair קנתה קפה ערביקה מ-Sopacdi מאז 2010 . אנחנו וארגון הסחר ההוגן האנגלי Twin (שהפך מאז לחלק מ- Sustainable Harvest ) היינו הלקוחות הראשונים של הקואופרטיב .

  • באותה תקופה עזרנו ליצור מערכת יחסים בין סופקדי לסוכנות הפיתוח הבלגית. "עם הסובסידיות האלה השקנו פרויקט שהביא לעלייה בייצור" , אומר יואכים מונגגה מ-Sopacdi.

  • אוקספם סחר הוגן ממשיכה להנחות את סופאצ'י בחיפושיה להגדיל את הכנסותיה מהשוק הבינלאומי. כמו למשל על ידי הזמנת נציג להצטרף אלינו ל-Biofach, יריד הסחר הבינלאומי החשוב ביותר למזון אורגני. כאן הצליחה סופאצ'י ליצור קשר עם לקוחות חדשים.

 

bottom of page